Instalare


mocheta,instalare

    Calitatea unei lucrari de mochetare tine nu numai de produsul ales dar si de calitatea montajului.

-mocheta rola

     In cazul mochetei rola, o calitate buna a montajului si o garantie de durata pentru acesta  se obtine in mare masura prin incercarea de reducere  a numarului de imbinari cumulata cu pozitionarea acestora in zone cu expunere cat mai mica la uzura ,tinind cont de configuratia spatiilor destinate mochetarii.Aceasta preocupare legata de calitatea lucrarii are intotdeauna si o influenta pozitiva asupra economiilor de material  rezultate si a diminuarii pierderilor tehnologice.

     Pierderile tehnologice sunt mai mari in cazul mochetei rulou decat in cazul mochetei modulare. Daca in cazul mochetei modulare pierderile tehnologice la montare  se pot situa, in medie, intre 5-10%,in cazul mochetei modulare pierderile tehnologice  nu pot depasi in majoritatea cazurilor  3-5%.

     Recomandarile , in cazul mochetelor rulou ,sunt pentru lipirea pe toata suprafata. Pentru multe din tipurile de mocheta rulou acesta este un aspect care conditioneaza, chiar de catre producator , existenta sau nu a ignifugarii ca si proprietate pentru produse.(mentionare pe fisa tehnica)

     Adezivii folositi sunt de regula adezivi acrilici ,sub forma de pasta cu o vascozitate scazuta.

-mocheta modulara, dale

     In cazul mochetei modulare, o calitate buna a montajului si o garantie de durata pentru acesta nu are legatura cu calitatea imbinarilor sau cu numarul acestora.Acest fapt are legatura cu modul in care sunt produse modulele ,firul fiind fixat mult mai  puternic in stratul suport al acestora. Montajul se rezuma doar la alaturarea simpla a modulelor pe pardosela ,taieturile nefiind necesare, de regula, decat pentru inchiderile perimetrale. In concluzie ,nu exista o expunere normala la trafic a acestora taieturi ,imbinari.Acest fapt diminueaza mult riscul de aparitie prematura in exploatare  a deteriorarilor acestor imbinari.Acest aspect este unul din avantajele importante al folosirii mochetei modulare in comparatie cu cel al folosirii celei rola.

     Pierderile tehnologice sunt mai mici  in cazul mochetei modulare decat in cazul mochetei rola. Acestea nu depasesc in majoritatea cazurilor  3-5%.Exceptie fac cazurile in care desenul care se executa la montaj presupune folosirea unui numar mai mare de culori.

     Recomandarile , in cazul mochetelor modulare ,sunt pentru lipirea pe toata suprafata folosing adeziv fixator sau antialunecare.De regula ,alegerea tipului de adeziv se face  in functie de tipul pardoselii suport si dimensiunea incaperilor. Adezivii folositi sunt de regula adezivi acrilici ,sub forma  fluida  cu o vascozitate medie.

 

                                                                                                                                                          Viorel Apostol


 

show/hide header&footer